En bruds mer eller mindre romantiska äventyr och öden – eller konsten att planera ett bröllop med stilen, sparkontot och sinnesfriden i behåll

måndag, augusti 15, 2005

Gud eller Bosse?

Om man vill gifta sig borgerligt kan man välja bland det generösa utbudet av kommunalpolitiker på Länsstyrelsens hemsida . Om man inte råkar känna en domare alltså. Och om man inte råkar befinna sig på en båt under själva ceremonin (har inte utrönt om den måste vara på öppet vatten, internationellt vatten eller om en liten eka i närmaste sjö duger) och har hittat en sjökapten.

Vi vill vigas av någon som känner oss, någon som vi respekterar och tycker är både klok och rolig. Ja, vi vet ju inte vem han eller hon är än. Men en sak är säker: personen lär inte få Länsstyrelsens godkännande. Även om den nu hade MVG i muntligt framträdande, minst ett framgångsrikt äktenskap under bältet och en rad lämpliga visdomsord memorerade. Varför kan inte en privatperson, som i USA, köpa sig rätten att viga? Och varför anses Bo Könberg vara en bättre vigselförrättare än en av mina vänner?