En bruds mer eller mindre romantiska äventyr och öden – eller konsten att planera ett bröllop med stilen, sparkontot och sinnesfriden i behåll

fredag, augusti 12, 2005

Hippor och sexor del I

Det är ångestladdat det här med svensexor och möhippor. Alla ska vara så otroligt påkostade, briljanta, unika och äventyrliga. Din status beror på vilken hippa eller sexa dina vänner arrangerar åt dig. Och det eskalerar. Nu kan man knappt stanna i Sverige utan att skämmas.
”Islandshästar? Så gulligt. Vi chartrade ett plan till Pampas och en fantastisk gaucho lät oss driva hans flock, medan han byggde en stuga med bubbelpool åt oss.”
”Spa på Stureplan? Det var väl trevligt. På Lussans möhippa fotvandrade vi i Himalaya och Dalai Lama lärde oss att levitera under meditationen."

Även den som inte har råd att flyga till Harry’s Bar i Venedig för att kunna dricka riktiga Bellinis, kan ha några saker i åtanke.

”Man bör kolla vädret ordentligt innan man ger sig ut och paddlar kajak på en svensexa”, berättar en vän. I helgen blåste han och hans gäng i en vik på en liten kal skärgårdsö. På grund av blåsten kunde inte vännerna med båt gå in och plocka upp dem. Det dramatiska räddningsförsöket slutade helt sonika med att båtvännerna slängde åt kajakkillarna en ask Maryland cookies och fem päron med uppmaningen att hålla ut. Där fick de sitta och vänta på bättre tider, innan vinden mojnade och de kunde molokna paddla till en närliggande ö och äta middag klockan ett på natten.

Hans tips till äventyrslystna arrangörer? ”Det är inte fegt att vara försiktig”. Ja, och det är svårt att hitta en ny brudgum med kort varsel som bruden kommer att nöja sig med.

1 Comments:

Blogger Alison said...

Tell me about it. Fästmannens svensexa borde vara när som helst och jag är lite orolig för att jag aldrig mer får se honom. Skönt att jag inte är ensam om att noja.

Hade dock turen att få en underbar möhippa. I Sverige, dessutom. :)

4:35 em  

Skicka en kommentar

<< Home