En bruds mer eller mindre romantiska äventyr och öden – eller konsten att planera ett bröllop med stilen, sparkontot och sinnesfriden i behåll

lördag, juli 30, 2005

Moderskeppet tur och retur

Åhhh, jag hatar SAS. Nej, jag hatar SAS bokningssida.

Det är 2005. Alla kan maila, alldeles för många kan blogga (tack vare sajter som denna) och det är skrämmande enkelt att köpa en massa onödiga saker på e-bay.

Är det då omöjligt att konstruera en sida där man enkelt och lätt kan boka biljetter för… säg en resa till New York? Är det det? Om man verkligen vill spana in lite Vera Wang-klänningar och kolla dagspriset på diamanter, måste man då försöka boka, misslyckas, gnissla med tänderna, rensa alla cookies, stänga ner alla fönster och upprepa proceduren?

En massa andra bröllopsrelaterade ärenden ska avklaras i världens brudmecka. Ja, jag vågar påstå att New York är moderskeppet för trendiga töser i giftastankar. I kläddistriktet finns sidentyg i alla väver och nyanser som passar en brud: krita, is, crème, äggskal, smör och puder. På Lexington ligger lyxiga brudsalonger där de mest exklusiva designers tar emot en trappa upp. I diamantdistriktet glittrar det så att ett par enorma solglasögon och mycket god karaktär (eller en panikslagen, skenande fästman) krävs för att gå 47e gatan fram utan svåra skador – på hornhinnor och/eller plånböcker.

I skrivande läge är det dock osäkert om just den här bruden kommer att svassa Femte avenyn fram i jakt på perfekta bröllopsskor eller om hon kommer att vardagslunka i Stockholm. Mitt öde ligger i SAS händer. Det känns inte så tryggt.