En bruds mer eller mindre romantiska äventyr och öden – eller konsten att planera ett bröllop med stilen, sparkontot och sinnesfriden i behåll

tisdag, juli 19, 2005

”Men vi har ju ingen lokal”

Lokal. Suck. Att det ska vara så svårt att hitta en som ligger centralt, är vacker in- och utvändigt, får plats med sådär 100 personer, med bra kök och där man får ta med egen kock och vin.
Dessutom har alla ställen semesterstängt. Det kan göra en brud lite stressad. Fästmannen däremot är filbunkslugn och vägrar att ens sätta ett datum, förutom det mer svävande ”januari, februari någongång”.

Vi har en liten shortlist över ställen där vi a) jättegärna skulle vilja vara b) kan nöja oss med eller c) tar i nödfall. Alla a-alternativ är tjusiga men vill pracka på oss viner med restaurangpåslag – trots att vi hyr dem dyrt. B-ställena är just det och c-ställena ska vi inte prata om. Det är den lysrörsprydda festlokalen i mosters bostadsrättsförening eller en konferenslokal vid Odenplan, praktiskt utrustad med overheadapparat och högtalartelefon.

Jakten går vidare. I väntan på att något dyker upp ska jag börja köpa trisslotter. Jag nöjer mig med ynka 50 000 kronor. Det är 83 flaskor Bollinger på tjusiga stället.