En bruds mer eller mindre romantiska äventyr och öden – eller konsten att planera ett bröllop med stilen, sparkontot och sinnesfriden i behåll

söndag, augusti 21, 2005

Och bruden bar…kattmat

”Jo”, började bruden när hon stack sitt vackra, slöjbeprydda huvud genom köksdörren, ” du har inte sett hindersprövningen här någonstans?”. Jag stod och monterade snittar för glatta livet, en halvtimme innan vigseln. Någon hindersprövning hade jag inte sett, vare sig bland laxskivorna eller under sparrisen.

Hindersprövningen hittades, gifta blev de och alla gästerna blev mätta, glada och smittade av den underbara, kärleksfulla stämningen som rådde under de kulörta lyktorna i partytältet.

Men det visar än en gång på hur viktigt det är att vara ett litet kontrollfreak – fram till bröllopsdagen. Alla ska veta vad de ska göra, brudparet ska inte behöva ägna en tanke åt planering, talordning och tårtleverans. Visst, det löser sig alltid. Men i ärlighetens namn beror det mer på snälla vänner och familjemedlemmar än tur. För vem vill stå och utfordra katter i sin fina brudklänning mitt under bröllopsfirandet, som lördagens brud?