En bruds mer eller mindre romantiska äventyr och öden – eller konsten att planera ett bröllop med stilen, sparkontot och sinnesfriden i behåll

söndag, november 19, 2006

Vad är det för fel på adressändring.se?

Söndagar är bröllopsannonsdagar. Fästmannen och jag tar var sin tidning, DN och Svenskan, och tittar, läser, granskar och kommenterar. Vi är hänsynslösa. Vi har kommenterat frisyrer, poser, procentuellt antal axelbandslösa klänningar (verkar aldrig understiga 65 procent).

Idag slog det oss att det stod så många märkliga formuleringar om bostadsorter. Här är några helt autentiska formuleringar (som vanligt har dock vissa detaljer ändrats för att skydda de pretentiösa och/eller fåniga) ur dagens skörd:

”Brudparet är bosatt i Kapstaden, men flyttar nu till Ulan Bator.” Hallå, varför inte skriva ut hela den nya adressen, så slipper ni skicka ut flyttkort?

”Brudgummens mor är permanent bosatt i Rio de Janeiro sedan närmare 10 år.” Jaha, ni hade inte kunnat tänka er att runda av det? Tror ni att någon skulle misstycka? Och permanent?

”Brudparet är bosatta i Stockholm och numera även på Mallorca.” Här hävdar fästmannen med bestämdhet att man inte kan vara bosatt på två ställen. Jag invänder dock att det ju faktiskt är ett vedertaget begrepp med dubbel boende.

”Vi är fortfarande lyckliga.” Jaha, det får man väl hoppas, så här två månader efter giftermålet.