En bruds mer eller mindre romantiska äventyr och öden – eller konsten att planera ett bröllop med stilen, sparkontot och sinnesfriden i behåll

onsdag, september 07, 2005

You've lost that plannin' feeling

Dagen efter Det Stora Frieriet började vi planera bröllopet med liv och lust. Datum och plats bestämdes, gästlistan skrevs in i Excel och vi var extatiskt lyckliga.

Ett par månader senare har planeringsglöden falnat. Inte kärleken, tack och lov, men den där lusten att kolla checklistor, ringa till olika lokaler och fundera över mat, blommor och inbjudningskort har liksom kommit av sig. Varför? Givetvis finns det flera anledningar: nytt jobb för en av oss, hektiskt schema på dagar OCH kvällar för båda. Stress över budget. Ångest över gästlista. Ovisshet om drömlokalen. Ja, jag tjatar, men jag är helt insnöad på den.

Trots att vi är två projektledartyper känner ingen av oss för att driva Operation Wedding ’06 just nu. Vi stupar i säng vid nio. Vi hinner knappt tvätta. Vi blir utmattade av att planera en middag för fyra. Hur ska vi få ihop ett helt bröllop?

Entusiasm räcker inte. En hälsosam dos fanatism är precis vad som behövs. NU förstår jag varför somliga brudar blir helt prilliga. Fanatiskt fokus är en utmärkt drivkraft. Men måste jag förvandlas till Bridezilla?