En bruds mer eller mindre romantiska äventyr och öden – eller konsten att planera ett bröllop med stilen, sparkontot och sinnesfriden i behåll

fredag, september 22, 2006

Jul, jul, förbannat dyra jul

Vi har en plan. En briljant plan, på alla punkter. Utom en, visar det sig.

Planen är att åka bort och gifta oss (ja!!) på en öde strad och ha festen efteråt.

Det är ju ändå vår bröllopsresa, tänkte jag och bad flotta resebyrån kolla upp resa och lyxigt resort på trevlig ö utanför Afrikas kust. 125 000 för två personer i två veckor. 18 000 bara för flygresan. Per person. När jag påpekar att vi inte behöver flyga business, hör jag hur resebyråagenten Östermalmssnöper på munnen och svarar att det minsann är ekonomiklass.

Varför så dyrt? Det är jul, dummer. Och jul- är ett prefix som får priserna att skjuta i höjden mer än bröllop-.

Har ni någon plan B?, undrar väninnan med förnuft och företagsekonomisk utbildning.

Jodå, julbröllop på tu man hand på Statt i Växsjö kan vara trevligt.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

125 000!?! Ha, ha! Ursäkta, men det är ju som ett stort bröllop...fast minus alla gästerna då. Ni kanske får skippa festen:-)

6:46 em  
Blogger Hedda said...

Visst är det galet? Att folk har så mycket pengar. Jag tror inte att våra gäster skulle ha överseende med att bli serverade chips och sockerdricka bara för att vi blåst allt på bröllopsresan....

9:44 fm  
Blogger Lisa said...

kolla resor själv på nätet, resebyråer är oftast inte rätta vägen till billigare resor. Ett tips är att flyga från Amsterdam, dvs boka en flygresa dit och sen boka en därifrån. Vet att man kan åka retur resa från amsterdam till Brasilien för under 5000kr om man gör så.
gäller nog aruba också.

12:43 em  

Skicka en kommentar

<< Home